Home
Verzorging en verpleging
Begeleiding
VAR-WUO
PGB
Extra informatie
Het Logo
Greetje in de media
Contact
Disclaimer

                

 

 

 

      

 

Het Logo.

Hoe is het logo ontstaan, de ontwerper heeft een paar dagen nodig gehad om tot het ontwerp te komen. Zijn woorden zijn: "na een paar dagen zag ik de kern, de cliŽnt met daar iets omheen. De kern ging stralen en werd een zon en daarna een parel. Een parel in een schelp, een gedraaide schelp".

Een schelp is een huisje dat symbool staat voor het werk bij de cliŽnt thuis. De schelp is ondersteunend voor het beestje dat er in woont, dit symboliseert de relatie met de hulpvrager. Je ondersteunt hem of haar immers in de thuissituatie. Het schelp huisje is ook een bescherming aangezien de doelgroep uit, vaak, kwetsbare mensen bestaat. Mensen die zich, aan (mijn)zorg toevertrouwd, veilig en geborgen moeten kunnen voelen.

De vorm van de schelp is een vriendelijke organische vorm, die de ontwerper een zonnige kleur heeft gegeven met kleurschakeringen die diepte en zachtheid toevoegen. Omdat zorg in de ogen van de ontwerper licht, warm, vriendelijk en zacht zou moeten zijn.

 

Het grijze vlak aan de onderzijde voegt contrast toe aan het beeldmerk waardoor de kleur beter tot zijn recht komt, omdat er tegenwicht aan het wit wordt geboden, het vormt ook een verbinding met de tekst. Bovendien vormt het vlak samen met de schelp een cirkel wat de kracht van het geheel in zijn hoedanigheid als logo versterkt. Een cirkel heeft een bepaalde visuele autonomie en staat zonder hulpmiddelen sterk en evenwichtig op het beeldvlak. Zoals ik ook autonoom mijn werk zal doen. 

De ontwerper heeft voor een strak schreefloos lettertype gekozen. Het lettertype is goed afgestemd op de strakke uitvoering van het logo en heeft een zakelijke en serieuze uitstraling. de onderste tekst is cursief wat dynamiek toevoegt. de kleur komt terug in het logo en de bovenste tekst is donkergrijs omdat hij zwart teveel contrast vond geven, waardoor het beeld "harder" werd.

 

 

 

Heeft u op of aanmerkingen over deze site dan kunt u contact opnemen met de  webmaster.